DELA

Optinova sponsrar antidopning

ÖSPELEN. Dopningskontrollerna får en egen sponsor under öspelen på Åland nästa år. Det är företaget Optinova som går in och stödjer den biten.
– Optinova Ab har valt att stödja Öspelen 2009 utifrån ämnet: Rent spel och Antidopning. Detta för att det passar in på Optinovas förhållningssätt i kundrelationer och företagets sätt att arbeta internt med personalfrågor, säger Optinovas vd Björn Kalm.
Internationella öspelsorganisationen är ny medlem i den internationella antidopningorganisationen WADA och medlemskapet innebär bland annat att dopningskontroller kommer att utföras under spelen på Åland.
Testerna utförs av svenska Riksidrottsförbundet och analyseras av dopninglaboratoriet på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, ett forskningsanknutet och av WADA ackrediterat laboratorium.
– Eftersom kravet på dopningskontroller har uppkommit efter att Åland fick spelen har det medfört utökade kostnader för oss som arrangörer. Därför är vi otroligt glada över att Optinova har valt att sponsorera den åtgärden, säger spelens styrelseordförande Dick Ekström. (jl)