DELA

Nurme testar med IFK – Olesen i Åtvidaberg

FOTBOLL. Efter att Josh Wicks lämnade IFK Mariehamn söker klubben nu två målvakter. På torsdagens presskonferens berättade klubbdirektören Peter Mattsson att IFK nu ska testa den före detta Örebro-målvakten Simon Nurme.
– Jag ska få bekräftat idag (läs: torsdag) att Simon kommer hit och tränar med laget från och med måndag samt spelar en eller två av de ligacupmatcherna vi har nästa vecka, säger Mattsson.
Klubbdirektören säger även att han har förhoppningar att få hit ytterligare en målvakt till nästa vecka och säger även att Joel Samaké, som testade med IFK tidigare i år fortfarande är aktuell.

Nära övergång

Försvararen Allan Olesen befann hos Åtvidaberg under torsdagen för att förhandla fram sitt personliga kontrakt.
– Det är väldigt nära en övergång och det första jag gör när det blir klart är att ringa Mohammed Saeids agent, blir det inget med Saeid kan det bli aktuellt med en testspelare under nästa vecka, säger Mattsson och fortsätter:
– Försvinner Allan ska vi ha in en mittfältare till. Målsättningen inför träningslägret i Turkiet är att vi ska ha truppen komplett och då ska vi ha in två målvakter och en mittfältare. (ds)