DELA

De är målvakterna som testar för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn testar två målvakter nästa vecka. Den ena är finländske Tomas Karike och den andra kamerunaren Francis Ngono Ndzengue.
Karike kommer från HJK-organisationen och han har spelat med Klubi-04. På meritlistan har han även U18-, U19, U20- och U21-landslagsspel.
Francis Ngono Ndzengue är en spelare som IFK blivit rekommenderade av tränaren Janne Stahre som driver Stahre International Academy of Football.
– Det är en akademi dit många lovande och bra spelare åker och får specialträning, berättar klubbdirektör Peter Mattsson.
Han tillägger att Francis Ngono Ndzengue talar svenska, har en svensk flickvän och ett litet barn. Han är född 1988.
– Senaste speladress är i Frankrikes fjärde liga och han har tidigare också spelat i både division ett och division två i Kamerun.
I veckan stod det också klart att Örebro SK bestämt sig för att värva VPS-målvakten Tomer Chencinski och inte Josh Wicks inför nästa säsong.
Mattsson säger att IFK behöver åtminstone en målvakt till oavsett om Wicks nu blir kvar i truppen 2012. Han säger också att andra klubbar fortfarande kan börja rycka i amerikanen.
– Det finns ju ett januarifönster också som om möjligt är ännu intressantare då det gäller den internationella marknaden, säger han. (ml)