DELA

Två provspelare med mot GIF Sundsvall

FOTBOLL. IFK Mariehamn testar två spelare i träningsmatchen mot GIF Sundsvall på söndag. Det handlar om svensken Markus Gustafsson och spanjoren Damian Rodrigues.
Det är ingen hemlighet att IFK Mariehamn söker nya spelare att förstärka försvaret med och i söndagens match mot GIF Sundsvall får två spelare chansen att spela till sig ett kontrakt med Grönvitt.
Mittbacken Markus Gustafsson, senast i allsvenska Halmstads BK, tränar med IFK under fredagen och testas på söndag.
– Han var en mycket lovande mittback i BK Forward och jag hörde om honom redan då. Halmstad tog honom för tre år sedan och där har han inte riktigt fått chansen. Jag vet att det är en typisk svensk mittback som är bra i positionsspelet, stark i luften och det egna straffområdet. Han har haft lite oflyt med skador och därmed inte fått chansen, Halmstad har 5-6 mittbackar just nu så det är hård konkurrens. Det är en mycket intressant spelare, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.

Den andra spelaren är spanjoren Damian Rodrigues, en teknisk spelare som är bra i tacklingsspelet enligt Lyyski.
– Han ser inte ut som en mittback om man ser till hans kroppsbyggnad. Av förståeliga skäl har vi mindre kunskaper om honom än om Gustafsson, men vi har pratat med agenten och han borde ha fått en gedigen skolning i Spanien. Gustafsson har vi haft koll på en längre tid medan det gick lite snabbare med spanjoren.
Rodrigues främsta position är mittback men han kan även spela defensiv mittfältare.

Lyyski säger att söndagens match egentligen är sista chansen för IFK att testa spelare i matchsituation innan ligastarten.
– På söndag är ett bra tillfälle att titta på spelare och speciellt då försvarsspelare, vi söker ju fortfarande efter en mittback till. Nästa söndag spelar vi i cupen och då får man ju inte testa spelare och sedan har vi Vasa IFK i genrepet och då skulle jag vilja spela med de befintliga spelare vi har.

På grund av Mikko Paatelainens knäskada tidigare under försäsongen blev IFK tvungna att även titta på en eventuell offensiv förstärkning, men något aktuellt finns inte att rapportera om i dagsläget.
– Just för tillfället har vi inte hittat någon, vi hade en spelare på gång men tappade honom på vägen, säger Lyyski.

Matchen mot GIF Sundsvall spelas klockan 15.00 i Eckeröhallen på söndag.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax