DELA

Två medaljer i nationell klasstävling

GYMNASTIK. Åtta åländska gymnaster deltog i helgen i en nationell klasstävling i Åbo. Två medaljer och flera fina resultat tog gymnasterna med sig hem.
– Två av våra gymnaster gjorde sina första riktiga tävlingar, säger Ylva Watkins, verksamhetsledare i Mariehamns Gymnastikförening
Mariehamns gymnastikförening (MGF) åkte med åtta gymnaster till en nationell klasstävling i Åbo som avgjordes i helgen. Hanna Pussinen, Sofia Karlsson, Frida Johansson och Emma Pussinen ställde upp i klass E.
– Det var första riktiga tävlingen för Emma och Sofia i klass E. På hopp tog Hanna hem silvret och på barr tog Frida medalj av samma valör. En riktigt bra prestation av tjejerna. På bom kom Sofia fyra. Hennes utgångspoäng var relativt låg, men tack vare säkerhet och snyggt utförande på sina övningar blev slutpoängen bra, rapporterar verksamhetsledaren i MGF, Ylva Watkins.
Celine Roberts, Mollie Manelius, Deidre Strand och Lina Mattsson tävlade i klass D.
– Klasserna som tävlade innan drog ut på tiden vilket gjorde det stressigt för flickorna, för att de skulle hinna med båten, så de var tvungna att gå från redskap till redskap utan någon vila emellan, säger Watkins.
Två av gymnasterna i klass D fick bäst poäng av alla i två grenar. Roberts i hopp och Manelius i barr.
– Nu är det bara några träningar kvar att finslipa formen på. Nästa tävling går av stapeln redan till helgen. Då är det FSG-tävlingar i Helsingfors och Grankulla, där deltar förutom gymnaster i klasserna D och E även i klasserna B och C, meddelar Watkins.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax