Totti i huvudrollen när IFK förlorade

Aristote Mboma hade huvudrollen när IFK Mariehamn förlorade med 3-4 – trots ledning med 3-0 – i onsdagens Veikkausligamatch mot KuPS.

När IFK tog ledningen genom Keaton Isaksson på straff redan i den nionde minuten var det ”Totti” som blivit fälld av KuPS-målvakten Otso Virtanen, gammal IFK-spelare.

I den 27 minuten var Mboma igen fri med målvakten och nu hade han gott om tid på sig och kunde skickligt placera in bollen. För ”passningen” stod en KuPS-spelare som fick snedträff mitt på planen.

I 40 minuten hade han betydligt sämre vinkel till vänster om målet, men hittade rätt igen – 3–0, assist av Robin Sid.

Dessutom drar Moboma på sig ett gult kort i andra halvlek och blir utburen bur efter att ha fått en smäll framför egna målet när det är cirka tio minuter kvar.

Andra halvlek startade KuPS med hård press som gav utdelning i den 55 minuten. På ett långt inkast nickar Keaton Isaksson, men inte bättre än att bollen seglar in i eget mål.

I den 69 minuten är det igen ett långt inkast som leder till att KuPS reducerar ytterligare.

I 77 minuten var det färdigt på nytt när Petteri Pennanen gjorde 3-3 på en frispark från långt håll som gick in vid borte stolpen.

Dråpslaget kom drygt två minuter in på den sju minuter långa tilläggstiden när KuPS gjorde 3-4 på ett välplacerat långskott.