DELA

Sundman ledde SIFFK till seger

DIVISION III
TPK 3
SIFFK 5
FOTBOLL. SIFFK spelade hem tre viktiga poäng mot TPK borta i lördags, i en match där Jimmy Sundman stod för ett hattrick.
SIFFK har nu bara en poäng upp till en plats ovanför kvalstrecket.
Bortamatchen mot TPK i Åbo började olyckligt för SIFFK. Efter dryga kvarten spelad tog hemmalaget ledningen efter ett självmål där bollen tog på Johannes Nordströms ben och in. Nordström som glädjande för SIFFK fanns med i laget igen efter ett skadeuppehåll på fem matcher.
Lyckligtvis tyngde det inte gästerna alltför mycket utan SIFFK kom tillbaka och vände snabbt till en 2–1-ledning genom Ted Göstas och Jimmy Sundman.
– Vi rullade på bra hela vägen från backlinjen, mittfältet och upp till anfallet. Vi hade många klara målchanser, kanske de bästa vi har haft den här säsongen, säger Sundman.


Utjämnade på straff
Lagen höll dock jämna steg och innan halvleken var slut stod det 2-2 i matchen, och likaså i början av andra då lagen stod för var sitt mål.
– Det var en jämn match, men 3–3-målet får de billigt på straff efter kaos i straffområdet och en klar tröjdragning, fortsätter Sundman.
SIFFK skärper därefter sitt spel ytterligare och fortsätter målkalaset och vinner till slut med 5–3 efter två mål av Sundman och ett av Tom Göstas i den andra halvleken. Sundman stod därmed, om än oäkta så, för ett hattrick.
– Det är andra gången den här säsongen som jag gör tre mål i en match. Förra gången var det borta mot KaaPo 2 i våras, säger Sundman.


Tre viktiga matcher
Det var också tre viktiga poäng som bärgades i bottenstriden. SIFFK har nu bara en poäng upp till LTU som ligger just ovanför kvalstrecket, och inte mer än fem poäng upp till TPK på femte plats.
SIFFK har tre matcher kvar att spela av säsongen vilka samtliga är hemmamatcher.
Inkommande lördag väntar Wilpas. En viktig match runt kvalstrecket eftersom Wilpas bara ligger två poäng före SIFFK.
– Målet hela säsongen har varit att hålla oss kvar i trean så nu är det tre poäng som gäller i varje match, säger Sundman.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax