DELA

Stora priser till små spelare

FOTBOLL. I söndags var det stor prisutdelning i Godbyhallen när IFFK:s juniorer belönades för sina insatser. Allt från små medaljer till stora pokaler delades ut. Och efteråt spelades det spännande matcher mot Åland United och IFFK:s herrar.
På bilden syns Jeremy Mattsson som vann priset för Årets Glädjespridare.
De flesta hade matchstället på. Benskydd och strumporna uppdragna. Tröjan nedstoppad. Så som det ska vara. För nog var det matcherna efter prisutdelningen som lockade mest.
Men först var det dags för alla priser att få en ägare. Varje lag belönades och vissa spelare fick fina individuella utmärkelser till föräldrarnas applåder. Men att priserna sporrar till nya fantastiska insatser är det nog inga tvivel om.
För trots att de flesta pristagarna var blyga och hellre framhävde laget var det inga tvivel om att de samtidigt var både stolta och glada.
Caroline Lundberg är 15 år och spelar i FC Ålands 92/93-lag. Hon fick pris för flest gjorda mål. Hela 25 stycken blev det. Nästan lika många som herrarna gjorde tillsammans. Men varför det blev så många mål vet hon egentligen inte. Det bara blev så.
– Jag spelar i ett bra lag och får många målchanser, säger hon. Jag är snabb och sprang förbi dem andra.
Var ska du ha din pokal?
– På en hylla där jag har min andra priser.

Beckham favoriten
Motiveringarna för priserna var nästan lika många som priserna i sig. Här fanns det priser för alla talanger. Inte bara för de som gjort flest mål eller de snyggaste dribblingarna. För att ett lag ska fungera behövs det glädje och humor också. Och det vet tioåriga Jeremy Mattsson som spelar i IFFK:s 96/97-lag.
Jeremy är en riktig glädjespridare på och utanför plan som får de andra i laget att skratta och må bra. Och det var just detta han fick pris för. Men för honom är det inga konstigheter.
Vad gör du för att sprida glädje i laget?
– Jag är glad…
Från sin plats på vänstermittfältet har Jeremy gjort ett mål i år och precis som sin idol David Beckham är passningsspelet hans största styrka. Men något pris för att vara glädjespridare kan i alla fal inte Beckham skryta med. För det priset ska Jeremy ha sitt rum.
Sist på kvällen var det så dags för matcherna. Åland United mot flicklagen och IFFK:s herrar mot pojklagen. Inomhus. Med sarg och innebandymål. Och a-lagsspelarna två och två i armkrok. Uppsnurrade på läktaren.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax