DELA

Skandalscener när United vann

FOTBOLL. Åland United vann matchen mot TPS med 6–2. Men resultatet överskuggades av ett ordentligt läktarbråk i mitten av den första halvleken.
– Vi var inte alls beredda på det, säger Uniteds Emma Liljegren. Men säkerheten är inte direkt den bästa här.
Det var i den 25 matchminuten som en åskådare ut TPS-klacken helt plötsligt valde att springa in naken på planen. Matchvärdarna var naturligtvis helt oförbereda på en sådan händelse och den nakne supporterna tog sig över hela planen bort till avbytarbåsen.
Men där tog det stopp.
Ett lite för högt staket och en alldeles för stark matchvärd fick stopp på honom och matchen kunde blåsas i gång igen. Men då. Då fick 4-5 personer ur supporterklacken helt fnatt och sprang över (dock med kläderna på och utanför planen) för att hjälpa sin nedbrottade kompis.
Väl över på andra sidan, och bakom avbytarbåsen, uppstod det ett rejält bråk mellan matchvärdarna och TPS-anhängarna. Från läktarhåll såg det ut som om både knytnävar och sparkar användes av de inblandade.
Till slut lugnade allt ner sig och matchvärdarna fick tag i såväl den nakne supportern som två av de mest aktiva bråkstakarna. I pausen överlämnades de till polisen som då, efter att många på läktaren som undrat var de höll hus, fanns på plats.
Mer info snart.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax