DELA

Skadesmäll för Mikko Paatelainen

FOTBOLL. Mikko Paatelainen åkte på en smäll i ligacupmatchen mot HJK i fredags och blir nu borta i tre till sex månader. Paatelainen landade snett efter en luftduell och vänster knä vek sig.
IFK-spelaren Mikko Paatelainen har nyligen kommit tillbaka från sin knäskada som han ådrog sig i matchen mot TPS i ligan i september förra året. Nu har 30-åringen, som gjorde åtta mål i ligan förra året, åkt på en ny stor skadesmäll. Det var i matchen mot HJK i fredags som Paatelainen landade illa efter en nickduell och vänster knä vek sig. Han kunde fullfölja matchen men under helgen blev knä ömt och svullet.
Under tisdagen undersöktes Mikko i Åbo och det visade sig att han ådragit sig en så pass svår knäskada att han opererades följande dag. Paatelainen blir nu borta från all fotboll i minst tre till sex månader.
– Vi lider naturligtvis med Mikko, det här är tungt både för honom och för laget. Mikko gjorde åtta mål förra säsongen och är en viktig spelare för oss, säger Peter Mattsson.
Mattsson säger att IFK:s trupp i stort sett var klar när skadan inträffade.
– Nu måste vi fundera på om vi trots allt behöver ytterligare en anfallare i laget, avslutar Mattsson, klubbdirektör i IFK