DELA

Sista hemmamatchen slutade oavgjort

Åland Uniteds sista hemmamatch för säsongen stod mot ONS och det i ett läge där ligaplatsen för kommande säsong redan är säkrad, tränaren utbytt och en viss oro i ledet om vem som blir kvar och vem som lämnar.
– Vi såg trötta ut i dag och lyfter först efter att vi har kvitterat, säger Maiju Ruotsalainen efter 1-1 i sin sista hemmamatch som ansvarig tränare för Åland United.

Matchen började mycket avvaktande från bägge lagen och spelet förlagt till mitten av spelplanen. De lag som skapade mest offensivt var dock gästande ONS och därför kom ledningsmålet på straff, av Roosa Immonen inte helt ologiskt. Något mer än några halvchanser lyckades inte hemmalaget skapa och 0-1 i halvtid inte helt orättvist sett till spelet. Men när det såg ut att sluta med förlust i den sista hemmamatchen klev Lisa-Marie Swanson in i handlingen. På en av få bollar in i offensivt straffområde kunde hon vända om och skottet smet förbi gästernas målvakt. Något mer mål blev det inte och även om det sett till spelet inte var rättvist, så blev det till slut oavgjort.

Läs mer i söndagens Nya Åland.

Håkan von Krusenstierna