Seger för ÅU mot IFK Gävle

FOTBOLL. TRÄNINGSMATCH
Åland United 2 (0)
IFK Gävle 0 (0)
Två mål i inledningen av vardera halvlek avgjorde lördagens träningsmatch till Åland Uniteds fördel.
– Vi ligger längre fram i år än i fjol, säger Maiju Ruotsalainen som gjorde ett av målen.
Det dröjde bara någon minut innan Åland United tog ledningen mot IFK Gävle i Eckeröhallen. Maryette Karring slog ett missriktat inlägg men motståndarnas målvakt lyckades på något sätt fumla in bollen i mål.
ÅU pressade resten av halvleken utan att få utdelning.
Däremot blev det samma visa i början av andra. Maiju Ruotsalainen slank igenom Gävle-försvaret och kunde rulla in 2–0. Något mer mål blev det inte och Ruotsalainen kostade på sig att bomma en straff.
– Vi missade för många chanser idag, jag missade väl mest, säger ÅU-kaptenen.

ÅU: Nina Lindholm – Sigrid Salminen, Pille Raadik, Frida Thilén, Maryette Karring – Karolin Pettersson, Johanna Björklund, Maiju Ruotsalainen, Hanna Blomberg – Lisa Klingberg, Jodie Botterill.
Inbytta: Josefin Danielsson, Victoria Eriksson, Vera Lönnqvist.