DELA

Ricardo-Pedro bjuder på underhållning

Det brasilianska paret Ricardo-Pedro mötte Kais-Vesik och hade stundtals lekstuga med esterna nere på centercourten under fredagen.
Ricardo-Pedro är nog ett av de mer spektakulära lagen och bjuder verkligen på underhållande spel. Brassarna varvade fantastiskt spel och bolltrolleri med bedrövligt enkla misstag.
Esterna Kais-Vesik spelade väldigt smart och precis som igår när de slog svenska paret Brinkborg-Gunnarsson bjöd de på väldigt få misstag i första set. Siffrorna kunde till slut skrivas till 15-21, dock till brasilianarna.


Esterna hängde med
Esterna var på hugget direkt i andra och höll jämt med de fjärderankade brassarna väldigt långt in i setet, men att möta spelare som Ricardo och Pedro är inte en lätt uppgift och fast spelet från esternas sida såg väldigt bra ut räcker inte alltid en bra match om klasskillnaden är för stor.
I så många set tidigare i turneringen har Kais-Vesik nästan varit felfria men i andra set började tröttheten visa sig och då kom även misstagen. Vid ställningen 9-11 kunde Ricardo-Pedro dra ifrån efter två solklara missar av det estniska paret.
Slutsiffrorna blev 2-0 (15-21, 17-21) och Ricardo-Pedro spelar kvartsfinal på lördag.

JOHAN ORRE