Ramstedt tog hem Ålandssprinten igen

SKIDOR. Thomas Ramstedt försvarade sin titel från förra året i Ålandssprinten. Pargasåkaren och hans ski-team tog hand om alla medaljplaceringar i a-finalen.
– Det blev lite jämnare nu när vi bara körde här på idrottsplanen, säger segraren.
Elbelysningen sken över Wiklöf Holding Arena igår kväll när Ålandssprinten avgjordes. Totalt 16 åkare, fördelat på tre juniorer och 13 seniorer, ställde upp på startlinjen för att köra banan. I herrklassen delades åkarna in i kvalheat där man tog sig vidare på tid efter körning på den 1.300 meter långa banan. Fem stycken till a-finalen och resten till b-finalen.
Thomas Ramstedt, som blev den slutgiltiga vinnaren, var nästan åtta sekunder efter den med bäst kvaltid men erkände efteråt att det var lite rävspel med i bilden.
– Jag körde i sista kvalheatet och visste vad jag hade för tid att gå på. Det var ganska stora differenser i toppen och jag visste vad som räckte för att jag skulle få köra a-finalen.