DELA

Pronevych lämnar IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn och mittfältaren Dmytro Pronevych har gemensamt beslutat att avbryta kontraktet.
Pronevych, som hade ett tvåårskontrakt, kom till IFK inför förra säsongen och spelade sex ligamatcher för IFK.
I slutet av veckan väntas två nya testspelare anlända, en mittback och en anfallare.
Dmytro Pronevych är den tredje IFK Mariehamnspelaren vars kontrakt bryts den här säsongen. Försvararen Kenneth Gustavsson och anfallaren Arsim Gashi har redan lämnat och i dag blev det klart att den 25-åriga mittfältaren Pronevych lämnar med ett år kvar på kontraktet.
– Pronevych fick en bra start på sin IFK-karriär då han gjorde mål i ligacupen och var ordinarie i ligaöppningen, Men sedan fick kan en skada som höll honom borta i flera månader och efter det hade han tungt att ta sig in i laget igen, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande i dag.


Nya testspelare på gång
Pronevych är fri att gå vart han vill och den närmaste tiden provspelar han med svenska division I norra-klubben Vasalund. Enligt Mattsson ska Pronevych vara den sista som lämnar IFK, förutsatt att ingen spelare säljs till en annan klubb.
Och nya testspelare kan vara på plats i slutet av veckan om allt flyter på som det ska. Om inte anländer de i början av nästa vecka. Vilka nya testspelare det rör sig om vill Mattsson inte gå närmare in på.
– Vi har spelare på gång och jag jobbar på nya spår. Vi vill ha hit de så snabbt som det bara är praktiskt möjligt, men det hänger på pappersexercisen. Närmast i tur vill vi hitta en mittback, men i och med att ett par offensiva spelare lämnat nu kan det vara tänkbart med en ny sådan också, säger Mattsson till Nyan.
Tanken är att testspelarna ska vara med i träningsmatchen mot Väsby United hemma den 1 april.
Huruvida Médoune Gueye som provspelade med IFK i slutet av förra veckan erbjuds kontrakt med klubben är ännu inte klart.
– Han reste hem i går, men innan vi har bestämt hur vi gör med honom vill jag inte kommentera det ytterligare, säger Mattsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax