DELA

Projekt Sportis erbjuder variation

ALLMÄNT. Gymnastik. Tennis. Volleyboll. Badminton. I Projekt Sportis behöver barnen inte välja idrott utan ges möjligheten att pröva på olika aktiviteter.
– Vi är fyra föreningar som samverkar och barnen får alternera mellan idrotter från vecka till vecka, berättar gymnastikledaren Malin Pussinen.
Det var full fart i gymnastikhallen i Bollhalla när det första tillfället av Projekt Sportis gick av stapeln. På schemat i måndags stod gymnastik och därefter kommer barnen att få testa på även tennis, kidsvolley och badminton. Projektet är ett samarbete mellan Mariehamns Gymnastikförening, Mariehamn Lawn-tennisklubb, Ålands Volleybollförbund och badmintonföreningen BK Smash.
Sju killar var det som dök upp på det första tillfället av Projekt Sportis och de fick bland annat prova på att hoppa studsmatta, slå bakåtkullerbyttor och att hoppa i hoppgropen.
– Målet är att erbjuda barn i årskurserna 1-4 en ny form av idrottsutövande. Projektet ska ge fler barn möjlighet att hålla på med idrott och innebär en hel termin, eller flera, av prova på-tillfällen enligt ett rullande schema i föreningar som har kompetens, utrustning och faciliteter. Bollhalla är den gemensamma nämnaren för alla idrotterna, berättar Ylva Watkins, verksamhetsledare vid Mariehamns Gymnastikförening.

Läs mer om projektet i papperstidningen och i kvällens Sportmagasinet i Åland24 kommer ett inslag från Bollhalla.
 

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax