DELA

Peter Lindbäck ny ÅU-ordförande

FOTBOLL. Landshövding Peter Lindbäck blev i torsdagskväll vald till ny ordförande i Åland United på föreningens höstmöte.
– Jag är ödmjuk inför uppgiften. Det är en hel del som ska falla på plats, säger Lindbäck.


Landshövding Peter Lindbäck tillträder som ny ordförande i Åland United vid årsskiftet. Han föreslogs och valdes vid klubbens årsmöte i torsdags.
­- Min spontana reaktion när valberedningen ringde var, ja. Men jag var tvungen att inventera hur mitt liv ser ut. Man måste ha tid för en sådan här uppgift. Sedan är det kanske få som vet det men jag brinner för fotbollen och den är min absoluta favoritsport.
Den nya ordföranden ser tre utmaningar framför sig.
– Kortsiktigt ska vi strukturera upp föreningen så att verksamhetsvolym och ekonomi går ihop. Mellanlångsiktigt ska vi se till att Åland United är bäst i Finland. Det långsiktiga är att damfotbollen ska uppnå samma status och åtnjutas samma respekt som herrfotbollen.

Förutom Lindbäck valdes Erica Sjöström till vice ordförande, nya medlemmar i styrelsen är Merja Karlsson, Jonny Landström, Kristian Eriksson och Robert Lampén. Avgående ordföranden Kjell Manselin går in i styrelsen som medlem. Linnea Johansson sitter kvar som sekreterare utanför styrelsen medan Anne-Maj Mattsson fungerar som kassör och bokförare. (ds)

Läs mer i fredagens Nya Åland.