DELA

Passningspel och aggressivitet nycklar mot Gefle

FOTBOLL. Träningsmatchandet fortsätter för IFK Mariehamn och på lördag väntar tufft motstånd i form av allsvenska Gefle IF.
– Det brukar alltid bli jämna matcher som är attraktiva och fartfyllda mellan oss och Gefle, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski.

I tisdags mot Kalev spräckte IFK Mariehamn sin nästan 400 minuter långa målnolla rejält, fem mål sattes bakom motståndarmålvakten och tränaren Pekka Lyyski är nöjd med aggressiviteten från den matchen.
– Vi spelade raklinjigt och kom bakom deras backlinje, något som var meningen före matchen. Det är dock lite tidigt för att dra några stora slutsatser från den matchen när man inte riktigt vet nivån på deras lag, men deras serie startar snart och inte gör man fem mål bara sådär på ett lag som spelar i högsta serien i en europeisk liga, säger Lyyski.

Vad tror du om matchen på lördag?

– Gefle har en stämpel på sig att vara ett tråkigt fotbollslag, något jag inte håller med om. De spelar på sitt sätt och det respekterar jag, all fotboll som fungerar är bra fotboll. Våra matcher mot Gefle har alltid varit jämna och då är det lättare att göra bedömningar, vi söker alltid jämnt motstånd och det är inte alltid det lättaste att hitta. Gefle har lite ändringar i laget från förra säsongen och jag hoppas att vårat försvar står emot deras långa anfallare. De brukar spela med en lång anfallare och en som går i djupled.

Läs mer om Pekkas tankar inför Geflematchen i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax