DELA

Nya Åland värvar Dan Sjöblom

SPORT. Det är inte bara fotbollslagen som värvar nytt så här i silly season-tider. Även Nya Åland har gjort klart med ett nyförvärv.
Dan Sjöblom blir ny sportreporter från och med årsskiftet.
Efter nyår flyttar Nya Ålands sportchef Maria Nykvist tillbaka till Stockholm där hon blivit erbjuden jobb. Därmed har hennes tid på Åland nått sitt slut.
– Jag tycker att det har varit hur kul som helst att jobba här men eftersom jag veckopendlar till och från Stockholm så har det blivit jobbigt, säger hon.
Nykvist tänker även i fortsättningen hålla koll på den åländska sportvärlden.
– Jo men det är klart. Efter en så här lång tid känns de åländska lagen som ens hemmalag, så säkert kommer jag att hålla koll på dem.

Hemvändare
När Nykvist slutar tar Malin Lundberg över som sportchef. Ny reporter på sportredaktionen blir 28-årige mariehamnaren Dan Sjöblom.
– Jag har alltid tänkt att jag vill flytta hem till Åland igen någon gång och nu när det dök upp en tjänst som jag är intresserad av bestämde jag mig. Jag vill jobba med journalistik och absolut helst med sport, säger han.
Flytten från Göteborg där Sjöblom bott det senaste året går i december. Den 3 januari börjar han på Nyan.
– Jag är riktigt taggad. Sedan i somras har jag inte haft jobb på hundra procent så nu ska det bli roligt att få ett riktigt jobb på full tid.
Många läsare känner kanske till Sjöblom från tidigare då han sommarjobbat som reporter på Ålands radio. Han har även arbatat som konsulent på IFK Mariehamns fotbollssektion.
– Fotboll är väl mitt stora intresse. Jag har själv spelat nästan hela mitt liv. Men egentligen tycker jag det är roligt med all sport.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax