DELA

Nyans vinnare i EM-tipset

FOTBOLL. Mariehamnaren Lucas Salo, 13, är Nyans vinnare av EM-tipset 2016.

I går prisades 13-åringen med diplom och en gasgrill från Värmekällan.

– Jag visste inte att man kunde vinna en grill, säger Lucas Salo.
Efter EM-finalen i fotboll i söndagskväll blev det klart. Portugal besegrade Frankrike och är nya europamästare i fotboll. Samtidigt stod det också klart att Lucas Salo är den lyckliga vinnaren i Nyans EM-tips efter att ha tippat rätt flest gånger under hela turneringen.

På Salos tipsrad stod förvisso inte Portugal som segrare i hela turneringen, utan i stället England, men det räckte ändå hela vägen fram. Som silvermedaljör trodde Salo på just Frankrike.

– Jag tyckte att England hade ett bra lag men sen så spelade de ju inte så bra i alla fall, säger Lucas Salo.

Salo säger att han såg de flesta matcherna under EM och höll mest på Portugal.

– Jag hejade nog på Portugal och trodde inte att det skulle gå så bra, men de fick segern ändå, säger Salo.

Som förstapris i Nyans EM-tips stod en Weber gasgrill från Värmekällan på spel. Då Lucas Salo lämnade in sitt tips visste han inte om att det var just en grill som var första pris. Och än mindre hade han tankarna på att han skulle vinna allting.

– Jag brukar tippa hockey-VM så jag gjorde det här på skoj. Jag blev nog ganska glad när jag fick veta att jag vunnit en grill, säger Salo.

Vad grillar du helst?

– Kött och majs, säger Salo.

Tio tröstpriser

I Nyans EM-tips delas pris ut till de tio bästa tippparna.Tvåa kom Jan Svanlund som får ett knivset från Berlinger Haus.

Lasse Ström, Kristoffer Gustavsson, Leo Granskog, Ike Siviö, Conny Eriksson, Niklas Wiklund, Jan-Owe Mattsson och Tom Sviberg får alla en selfiepinne.

Priserna kan hämtas från Nya Åland i Dalbo, Uppgårdsvägen 6.