Medaljer och rekord i inomhuspremiär

FRIIDROTT. De åländska friidrottarna tävlade i Huddinge och Örebro i helgen. Några medaljer fick de med sig hem och dessutom förbättrade flera sina inomhusrekord.
I Huddinge avgjordes Scandic Indoor Games och tolv deltagare representerade IF Åland. Sammanlagt blev det fyra medaljer till ålänningarna. Herrarna stod för tre av dessa.
Den första tog Andreas Henriksson (bilden). Han satte nytt personligt rekord när han hoppade 13,74 meter i tresteg och det räckte till silver i herrklassen. Resultatet var endast fyra centimeter från guldet som Dennis Eriksson från Sundsvalls FI bärgade.
I P17-klassen tog Lucas Mattsson hem ett silver i kula och i herrarnas 1500 meterslopp blev Marcus Svensson trea. Den åländska flicka som fick en medalj med sig hem var Linn Gustafsson. Hon tog ett silver på 60 meter häck i F14 klassen.

Nya inomhuspers
I Örebro indoor games deltog Hanna Wiss, Erica Nordqvist och Mats Boman. Wiss, som med tiden 7,80 var snabbast i sitt försöksheat på 60 meter, tog sig till a-final. I finalen blev det en fjärdeplats och tiden 7,83 – nytt inomhusrekord för åländskan.
Wiss deltog även i damernas längdhopp. 5,77 meter räckte till en andraplats.
Erica Nordqvists 8 sekunder i försöken på 60 meter räckte till B-final. Den vann hon på nya inomhusperset 7,91.
Mats Boman sprang 60 meter på 7,26 sekunder i försöken. I finalen var han en hundradel långsammare och tiden räckte till en femteplats.