DELA

Lucas formkurva pekar uppåt

FOTBOLL. Luca Bellisomo har blivit en viktig kugge i IFK Mariehamns ligalag och spelar nu för ett nytt kontrakt.
Efter att ha nött mycket bänk den här säsongen har han spelat från start de fyra senaste matcherna och i måndags gjorde han sitt första ligamål.
– Jag känner att jag utvecklats mycket sedan jag kom hit, säger kanadensaren.

Luca Bellisomo har haft svårt att ta en permanent plats i Pekka Lyyskis startelva. Ungefär varannan match har han börjat på bänken fram tills matchen mot Honka på bortaplan den 28 augusti. Enligt rapporterna stod han då för en stabil insats på det defensiva mittfältet, och efter den matchen har han spelat alla matcher från start.
Att det gått så bra på sistone förklarar han såhär:
– Jag försöker fokusera på att göra mitt jobb och inte oroa mig så mycket för andra saker. Jag har lätt för att börja tänka på vad de andra spelarna gör och på allt annat som händer på planen. Jag försöker ofta göra mer än vad jag ska. Nu har jag tagit ett steg tillbaka, jag gör det jag är bra på och låter andra göra det de är bra på. Då kompletterar vi varandra bäst.

I kväll möter IFK Åbolaget TPS på hemmaplan. Bellisomo väntar sig en tuff match.
– Det är ett bra lag med duktiga anfallare. Vi måste ta initiativet och inte ge dem något utrymme. Spelar vi bara som vi kan så kan vi slå vilket lag som helst i ligan, särskilt på vår hemmaplan.

Läs mer i dagens papperstidning.Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax