DELA

Josh Wicks och IFK går skilda vägar

FOTBOLL. I dag bestämde IFK Mariehamn och målvakten Josh Wicks sig för att gå skilda vägar.
– Det är resultatet av en diskussion efter senaste Hakamatchen där Josh Wicks uttryckt ett starkt önskemål om att få lämna IFK som free agent omgående för att hitta en ny klubb utanför Åland, skriver Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Mattsson fortsätter:
– Tyvärr är det så att IFK och Åland inte riktigt fått Josh Wicks att trivas och under en längre tid har vi försökt rätta till detta samtidigt som vi aktivt försökt sälja Josh till någon annan klubb. Men inga av våra ansträngningar har lyckats. Varken att få honom att trivas bättre eller att hitta en ny klubb. Josh känner nu att incidenten i Haka för honom själv och IFK var det som slutligt fick honom att vilja ta steget vidare.
Mattsson skriver att det är med blandade känslor Wicks och IFK nu går skilda vägar.
– Å ena sidan är det ju förstås så att det känns som en stor sportslig förlust att Josh inte kommer att vakta IFK-målet i år, men å andra sidan så är det också så att en spelare som inte trivs inte gör sig själv rättvisa, han påverkar resten av laget negativt och varken laget eller han själv når då upp till sin maximala nivå. I ljuset av det så väljer jag nog ändå att se det som en win-win situation för IFK och Josh att vi nu istället särar på oss.
Mattsson skriver att klubben verkligen försökt få en transfersumma för Wicks.
– Men det har visat sig att det inte går och IFK kan nu inte längre ta risken att ha en missnöjd spelare under säsongen och Josh är beredd att själv ta en risk att han hittar en ny klubb.
Arbetet med att hitta en ersättande målvakt pågår för fullt och olika testmålvakter kommer att prövas av IFK de närmaste veckorna.
– Avsikten är att ha två nya målvakter kontrakterade innan laget åker på träningsläger till Turkiet i mitten av mars, skriver Mattsson.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax