DELA

Johan Lindström klar för JIK

VOLLEYBOLL. Rutinerade Johan Lindström kommer att spela med Jomala IK under den kommande säsongen.
– Han är en briljant spelare som är ett stort tillskott för JIK, säger huvudtränaren Adrienne Marie.
Johan Lindström har valt att göra comeback i Jomala-tröjan och kommer att spela med laget i Superettan som drar igång den 16 oktober för JIK:s del.
– Jag kommer att träna med Sollentuna men spela en del matcher med JIK, främst i Stockholms- och Upplandsområdet. Jag tycker fortfarande det är kul med volleyboll men min arbetssituation gör att jag inte kan vara med lika mycket i Sollentuna som tidigare och väljer därför spel med JIK, säger Lindström.
Lindström kommer att fortsätta som andretränare för elitserieklubben Sollentuna VK och klubben har rätt att kalla tillbaka Lindström om ett sådant behov uppstår.


Cupen på söndag
JIK:s herrar laddar för närvarande för åttondelsfinalen i Svenska cupen mot elitserielaget Tierp VBK. Det är första gången ett svenskt elitserielag spelar en tävlingsmatch på Åland. Tierp gick till semifinal förra året och hårdsatsar i år och har bland annat plockat in tre amerikanska proffsspelare.
– Tierp är naturligtvis storfavoriter. Jag vet inte om deras utlänningar hunnit hit än, om de bara har svenska spelare finns en liten skrällchans men Tierp ska vinna, absolut, säger Lindström.
Segraren i söndagens match, som startar klockan 15.00 i Vikingahallen, möter Örkelljunga VK i kvartsfinal i en hemmamatch. (ds)