DELA
Foto: Stefan ÖhbergSebastien Bougeatre.

JIK nollat på bortaturnén

VOLLEYBOLL. JIK behövde två poäng från helgens matcher för att säkra seriesegern i vårettans norra serie.

Det blev noll efter att Jomala förlorat borta mot Örebro i lördags (0–3 i set), och mot Team Gotland i går (1–3).

Därmed gick Örebro om JIK och lade beslag på andraplatsen i vårettan som Bromma B vinner. Jomala slutar på en tredjeplats och får spela i division I till hösten (Sveriges näst högsta serie). Kontraktet var säkrat redan inför helgens matcher vilket gjorde avslutningen till en formalitet.

– Vi hade bara åtta spelare med oss i truppen och det är tufft med tanke på de många och långa resorna i helgen. Man har inga möjligheter att göra alla de byten man vill, men vi är vana; i genomsnitt är vi åtta spelare på träningarna, säger JIK-tränaren Sebastien Bougeatre.

– Konkurrensen om platserna måste öka i herrlaget. Gärna till nästa säsong redan. Som det är nu vet spelarna om att de får speltid oavsett hur de spelar, och då är det lätt hänt att man slappnar av. Vi jobbar på att försöka få fram nya spelare till a-laget genom den träningsgrupp vi har för 16-17-åringar som har tränat ihop sen nyår.

I förra veckan säkrade JIK-damerna förstaplatsen i vårettan vilket innebär att både de och herrlaget är division I-mässiga nästa säsong. (om)