DELA

Jenny Häggblom i damlandslaget

GOLF. Jenny Häggblom är uttagen i damernas förbundsgrupp nästa år.
– Det innebär att jag är med i damlandslaget, säger hon.
Ålands golfklubbs Jenny Häggblom har fått beskedet att hon är uttagen i damernas förbundsgrupp för 2010, vilket i praktiken innebär damlandslaget. Totalt får sju golfdamer stöd från förbundet. Tre stycken individuellt och fyra som Team Finland Ladies 2010. Häggblom ingår i sistnämnda tillsammans med Sofia Höglund, Sanna Nuutinen och Noora Tamminen.
– Förbundet stöder oss genom både träningsläger och tävlingar. När jag var med i juniorlandslaget bekostade förbundet också en del, men vi hade ett tak på 750 euro och allt över fick vi betala själva. Nu höjs summan något, säger Jenny Häggblom.
Har landslaget varit ditt mål?
– Nja, jag var lite osäker på om jag skulle komma med i och med att jag varit skadad hela säsongen. Men de sär väl en potential i mig.
Jenny Häggblom har dragits med en muskelbristning under höger skulderblad, något som begränsat hennes svingande.
– Jag är på bättringsvägen och det känns inte som det dröjer länge innan jag är fullt frisk igen.

Mot Argentina
Nästa års kalender är fortfarande relativt öppen.
– Vad jag vet har jag en tävling i Portugal i slutet av januari, i övrigt har jag inget fram till april. Jag måste tacka nej till ett träningsläger i Spanien då jag har skrivningar i skolan, säger Jenny Häggblom.
Självklart hägrar också europeiska- och världsmästerskapen för 18-åringen.
– EM satsar jag absolut på och jag hoppas jag kommer med till VM i Argentina nästa höst. Jag var nära förra gången, men då sket det sig. Överlag är målet att spela fler tävlingar i år, säger Häggblom.
Hennes klubbkamrat Jonas Haglund har också släppt nyheter för 2010. Han meddelar att han satsar vidare i sin golfkarriär som proffs nästa år.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax