DELA
Foto: Pressbild<07_Bildrubrik>SNART STARSKOTT Tävlingarna startar onsdag morgon lokal tid och pågår till söndag och kan följas via www.wmrt.com

Jagar guldläge på Bermuda

SEGLING. Orkanen Joaquin har ställt till det för Björn Hansen och hans matchracing-lag.
Nu satt de som turvar inte i båten när stormen drog in över Bermuda, där årets näst sista deltävling i VM-serien i matchracing avgörs, men resan dit blir försenad.

De var redan på väg när de fick beskedet att söndagens alla flyg till Bermuda var inställda på grund av orkanen som slog till under söndagkvällen.

– Tråkigt då vi missar två dagars välbehövlig träning, men det viktiga är ändå att folk och byggnader på Bermuda klarat sig relativt bra, säger Hansen, och fortsätter:

– Det var samma sak ifjol men då var det en betydligt starkare orkan som slog till och skapade en hel del förödelse. Vi får helt enkelt gilla läget och det är ändå lika för de flesta. De enda som klarat sig till Bermuda är de som flög dit redan på lördagen.

Hansen Sailing Team ligger inför tävlingen på Bermuda på andra plats i VM-serien och vet redan nu att de kommer ha en bra chans på guldet när de åker till VM-finalen i Malaysia i Januari.

– Vi vet att vi kommer ligga som sämst 4:a och ha max 12 poäng upp till förstaplatsen men också att vi kan leda inför finalen i Malaysia om vi gör riktigt bra från oss på Bermuda.

Tävlingarna startar onsdag morgon lokal tid och pågår till söndag och kan följas via www.wmrt.com

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!