DELA

Isle of Wight kan hjälpa skyttarna

ALLMÄNT. Amerikanska tullen ställer till det för de åländska skyttarnas möjligheter att ta sig till Bermuda via reguljärflyg.
Då kan man få hjälp – av konkurrenten.
– Isle of Wight har platser över i sitt plan, säger öspelsordföranden Peter Enberg.
Med flera tunga bortfall på deltagarsidan den senaste tiden har Åland tillsammans med flera andra öar övergett tanken på att chartra ett eget plan till sommarens öspel på Bermuda.
I stället får man rikta in sig på reguljära flyg, som visserligen inte behöver betyda en förhöjd kostnad, men som gör resan längre och mer besvärlig.
– Prismässigt kan det till och med bli billigare för deltagarna jämfört med ett chartrat plan. Däremot kommer det att ta längre tid och kanske innebära nån extra övernattning eftersom man måste mellanlanda i New York, säger Peter Enberg.
Ett USA-stopp på vägen skulle innebära problem för de åländska skyttarna som med sin utrustning knappast lär charma det amerikanska tullverkets rigorösa säkerhetskontroller. Men lösningen kan komma från konkurrenten Isle of Wight.


Tidigt flyg
– Att mellanlanda i USA är inget alternativ för skyttarna. Däremot har Isle of Wight platser över i sitt direktflyg till Bermuda från London, och det skulle vara en bra möjlighet för våra skyttar. Enda problemet är att dom åker redan den 8 juli och att spelen börjar först den 13 juli, säger Peter Enberg som, tillsammans med övriga öspelsorganisationen, nu har vänt sig till ett resebolag för att ordna flyg åt uppskattningsvis 120 ålänningar.
Anmälningstiden till spelen på Bermuda – som skulle ha gått ut i helgen som var – har förlängts till mitten av februari.
– Vi har meddelat alla via mejl, och egentligen är den här förändringen inte särskilt dramatisk. Även om alla idrottare inte kan hamna på samma flyg så ska vi se till att aktiva i samma sport gör det.Oskar Magnusson