Inget hemmasilver för Åland United

FOTBOLL. Knackigt spel i detaljerna och lite otur. Det räcker för att förlora mot ett så bra lag som ligamästarna från Vanda.

– Vi tar med oss mycket bra från det här matchen, säger tränaren Gary Williams.

Förra året spelade PK-35 bort ÅU från guldet i Mariehamn. I år såg redan klara mästarna till att ÅU inte kunde bärga silvret på hemmaplan.

Innan första kvarten hade lagen gett varandra ett gratismål. En lös bakåtpassning gick till Iina Salmi som gjorde 1-0. Cynthia Uwak högg på drällande PK-försvarare och kvitterade i situationen direkt efter 0-1-målet, i den 13:e minuten.

1-1 stod sig länge. Åland United lyckades i matchens inledning störa PK ordentligt med hög press. PK-35 tog sig gradvis in i matchen. De klara mästarna hade råd att tålmodigt bygga upp spelet med tätt mellan lagdelarna. 1-2 av Eveliina Parikka i den 55:e minuten var logiskt och blev slutresultatet.

– Vi fick slut på energi, men lyckades pressa PK bra. Vi fick lägen, men satte dem inte, säger Gary Williams.

På söndagen möter Ilves Honka hemma. Då kan Tammerforslaget gå förbi ÅU till andraplatsen med två poäng. Åland United möter Pallokissat borta i den sista omgången.