DELA

IFK ställs mot starkt Inter

FOTBOLL. I kväll möter IFK Mariehamn Åbolaget FC Inter på bortaplan. Inter kommer till matchen med en imponerande 4–1 bortavinst mot HJK i bagaget och är förhandsfavorit att kamma hem tre poäng.

Klockan 18 i kväll visslas matchen mot FC Inter igång på Veritas Stadium i Åbo. IFK spelade inte på sin egen nivå i sin senaste match, hemma mot AC Oulu, men lyckades ändå få med sig tre poäng med en 2–1 vinst. För att utmana Inter krävs det tydliga förbättringar i spelet.

– Inget av lagen spelade på sin egen nivå i dag, både vi och AC Oulu tappade bollen för ofta. Jag tror att vi hade fördel av hemmapublikens stöd och att vi inte behövde resa långt till matchen, som AC Oulu, sade IFK:s vänsterback Mikko Sumusalo efter förra matchen.

I kväll är det IFK som reser, och hemmastödet har Inter.

– Det är såklart en tuff match, men jag tror att det kommer att bli ganska jämnt. Vi har varit bra på kontringarna, så det kan hända att Inter kommer att hålla bollen mer, men vi får kontringslägen, säger IFK:s Eero Tamminen till IFK TV på torsdagen.

En Interspelare som kan komma att ställa till besvär för IFK:s försvar är välbekanta Petteri Forsell. Forsell var en av målgörarna då inter otippat fällde HJK i Helsingfors med hela 4–1 förra helgen. IFK har inte råd att låta Forsell ha bollen i lugn och ro, eftersom han med sin sparkteknik och sitt skarpa spelöga kan starta anfall som få andra i Veikkausligan.

Inför matchen ligger IFK Mariehamn på en sjätte plats i Veikkausligan med sex poäng. Inter är femma med lika många poäng och samma målskillnad, men med fler gjorda mål. Bortsett från ligaledaren KuPS är IFK Mariehamn det enda laget som ännu inte har förlorat en enda match.

Matchen sänds direkt på Ruutu och visas på storskärm på Wiklöf Holding Arena.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp