DELA

IFK kontrakterar ungdomstrio

FOTBOLL. IFK Mariehamn har kontrakterat en trio unga ålänningar. Erik Lundberg, Samuel Fagerholm och Jeremiah Helén ingår nu i a-lagstruppen.
– Spelarna är mycket lovande och vi tror att de alla har goda förutsättningar att bli ligaspelare inom de kommande åren, säger klubbdirektör Peter Mattsson.

IFK Mariehamn har nu femton spelare kontrakterade för nästa säsong efter att klubben meddelat att man kontrakterat Erik Lundberg, Samuel Fagerholm och Jermiah Helén.
– Det känns jättekul att kunna informera om att Erik, Samuel och Jeremiah nu har a-lagskontrakt med IFK, skriver klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Lundberg, 17 år, Fagerholm, 19 år och Helén, 17 år, spelade alla i SIFFK den gångna säsongen. Kontrakten sträcker sig över ett år.
IFK förhandlar även med ålänningarna Rezgar Amani och Wilhelm Ingves.
– Vi har fört förhandlingar med Rezgar och lämnat ett kontraktsförslag som vi tycker är konkurrenskraftigt men vi hann inte slutföra diskussionerna innan Rezgar åkte iväg på en resa. Gällande Ingves har vi förhandlat med honom en längre tid och egentligen väntar vi bara på ett slutligt besked från Wilhelms sida.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax