IFK MARIEHAMN 2
FC FLORA 3

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade fredagens träningsmatch mot FC Flora i Eckeröhallen.
Trots att gästerna fick en man utvisad och en straff emot sig.

FC Flora inledde bäst och testspelande målvakten Francis Ngono Ndzengue hade fått känna på bollen ett flertal gånger inom de femton första minuterna. Esternas avslut var dock inte så vassa och bästa chansen i matchens inledning fick Rezgar Amani i hemmalaget. En Florafrispark rensades undan och Amani kom fri med målvakten. Han fick också bollen förbi honom men skottet var lamt och en Floraförsvarare hann rensa det före mållinjen.
IFK tog sig sedan bättre in i matchen och resten av halvleken blev spelmässigt jämn.
I den 36:e minuten gjorde Flora 1–0 efter dåligt försvarsspel av IFK. Esterna fick enkelt ta sig in i straffområdet och Meelis Peitre spräckte nollan med ett hårt skott i bortre.

Tappade boll
I andra halvlek tog Flora över spelet igen. I den 62:a minuten gjorde Peitre sitt andra mål för dagen med ett skott som gick in vid första stolpen, en boll som  inte såg ottagbar ut.
När gästernas Siim Luts blev utvisad fem minuter senare hoppades publiken att IFK skulle replikera men inte ens med en man mer kunde man ta sig in i matchen.
I stället gjorde gästerna 3–0 efter att IFK tappat boll på vänsterkanten. Ngono Ndzengue var på bollen men tappade in Nikolay Mashichevs skott vid första stolpen.

Snygg straff
IFK lyckades till slut snygga till siffrorna på resultattavlan. I den 81:a minuten satte Wilhelm Ingves en snygg straff högt mitt i mål och på stopptid slog Ingves ett inlägg från högerkanten som en framrusande Daniel Boman sprang in i mål.
– Vi fick ut det vi ville av den här matchen. Vi fick möta ett lagom bra motstånd och vi fick rulla runt lite på vårt manskap, många fick speltid, säger assisterande tränaren Stefan Strömborg.
Han tillägger att matchen som många unga ålänningar fick spela i gav svar på var enskilda spelare står och vilken nivå de håller. Lagets insats som helhet bedömer han såhär:
– Vi tappade för många bollar och gjorde för många misstag inne i spelet, det är största orsaken till att vi förlorar.
Tre förluster i rad nu. Ska man bli orolig?
– Nej vi funderar inte på resultatet utan mer på hur det ser ut. Att vi kom tillbaka från 0–3 till 2–3 var ju positivt. Och att Daniel Boman som vi träffade här för bara två timmar sen kommer in och gör mål var också en positiv sak, säger Strömborg.

Så spelade IFK: Francis Ngono Ndzengue – Allan Olesen, Kristian Kojola, Johannes Nordström, Marcus Olofsson – Samuel Fagerholm, Patrik Byskata (Erik Lundberg) 46’, Amos Ekhalie, Rezgar Amani – Wilhelm Ingves, Aleksei Kangaskolkka (Daniel Boman) 46’