DELA

I helgen ska det avgöras

VOLLEYBOLL. Två matcher kvar i Allsvenskan. Två matcher som avgör om Jomala IK:s volleydamer tar en plats i elitseriekvalet. Frågan är bara om ålänningarna sedan får ställa upp där.
– Vi har beslutat att sända in en anhållan om dispens för att delta i ett eventuellt elitseriekval. Vi anser att saken inte är helt avgjord ännu, meddelar klubben.
Det ska avgöras i helgen. JIK:s damer tar emot RIG Falköping B på hemmaplan på lördag och åker sedan till Tierp för en tuff bortamatch på söndag. JIK ligger tvåa i tabellen inför helgen och ligger laget kvar där efter de avslutande matcherna kan det bli fråga om elitseriekval. 

Jomala vill spela elitseriekval och har anmält sig men där kan SVBF sätta stopp.
– Vi har nu fått ett vänligt nej på vår officiella anmälan där man beklagar att ”bestämmelseverket inte tillåter att en förening utanför Sverige äger rätt att spela om att bli svenska mästare”. Man nämner dock att man är beredda att se över bestämmelserna till nästkommande säsonger, meddelar Jomala IK i ett pressmeddelande.
Vidare berättar klubben att man skickat in en anhållan om dispens för att delta i ett eventuellt elitseriekval redan nu, med beredskap att delta i Elitserien redan inkommande säsong.
– Vi anser att saken inte är helt avgjord ännu, meddelar klubben.
Dispensansökan måste behandlas snabbt då det är meningen att elitseriekvalet ska starta redan nästa helg.

Läs mer i dagens papperstidning.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax