DELA

Hoppgropsbygget drar ut på tiden

GYMNASTIK. Det tar längre tid än planerat att bygga hoppgropen i Bollhalla.
– Vi har stött på berg och så har det sipprat in vatten utifrån när det regnat så mycket, berättar stadsbyggmästare Göran Seffer.
I början av augusti inleddes arbetet med att anlägga en hoppgrop för gymnasterna i Bollhalla. Meningen var att bygget skulle vara klart i oktober men tidtabellen håller inte.
– Jag vågar inte säga hur tidtabellen ser ut nu men det drar nog in i november innan själva gropen är klar. Sedan ska gymnastikföreningen plocka in sina grejer också, säger Seffer.
Orsaken till att hoppgropsbygget drar ut på tiden är att byggarna upptäckt berg under huset när man börjat gräva för gropen.
– Det tar tid att spränga ur eftersom vi spränger inomhus. Man kan inte forcera och bära sig åt hur som helst för då finns ju en risk att vi förstör hela byggnaden. Gropen byggs väldigt nära pelarna som bär upp byggnaden. Det är en del av det hela som gjort jobbet mer tidsödande och svårare. Hade gropen placerats mitt i hallen hade det varit lättare, säger Seffer.

Budgeten håller
Ytterligare en faktor förlänger byggtiden. Häftiga höstregn har resulterat i att vatten sipprat in i gropen.
– Det kommer utifrån in i byggnaden, det sipprar in under konstruktionerna. Nu försöker vi leda bort vattnet.
Seffer tror trots problemen inte att projektets budget ska spricka.
– Prognoserna håller nog enligt vad vi vet i dag. Det var beräknat för lite oförutsedda utgifter i projektet. Sedan är det möjligt att vi kanske sparar in på något annat, exempelvis köper vi lite billigare gymnastikutrustning, säger han.
– Vi ska försöka se det positivt, det blir nog ett bra slutresultat för gymnastikföreningen ändå.Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax