DELA
Foto: Jonas EdsvikNÖJD Linda Hendersson är nöjd med Blue Diamond efter helgens stortävling i Helsingfors.

Hendersson nöjd efter internationella debuten

RIDSPORT. Debut internationellt.

Då ordnade Linda Henderssons Blue Diamond två fina placeringar i Helsingfors.

– Jag är jättenöjd, säger Hendersson.
I fjol gick Linda Hendersson, 23, och hennes nioårige häst Blue Diamond från att ställa upp i regionala 110-tävlingar till att nå GP-nivå med 140-centimetershinder i slutet av säsongen.

Tack vare den fina utvecklingen under 2014 – som Linda Hendersson tillskriver samarbetet med en av Finlands främsta hopptränare Christopher Wegelius – blev Hendersson inbjuden att delta i Helsinki Horse Fair den gångna helgen.

Femton av Finlands främsta hoppryttare togs ut till tävlingen där det estniska motståndet gjorde tävlingen till Linda Henderssons första internationella.

– Det var jättemycket publik, runt 5 000 åskådare (i Helsingfors mässcentrum) och kö ända ut till Hartwall Arena. Stämningen var absolut fantastisk, säger Linda Hendersson.

Sjua i 125

Hon ställde upp med Blue Diamond i 125- och 130-klasserna (som innehöll 18 respektive 17 ekipage) med start i den lägre klassen i fredags.

– Vi blev sjua. Det var jättebra. Vi var felfria i grundomgången, sen blev det lite missar i omhoppningen men det blev en placering i alla fall så jag är helt nöjd med det, säger Linda Hendersson som representerar Hammarlandklubben Hellesby sporthorses i tävlingssammanhang.

Även åländskan Petra Carlsson deltog i Helsingfors med hästen Komet. Resultatraden för ekipaget blev en missad omhoppning i premiärtävlingen, en niondeplats samt en elfteplats (av tjugotalet deltagande ekipage) i de tre klasser man ställde upp i.

Läs mer i tisdagens Nyan.