DELA

Full fart i Finström

MOTORSPORT Det gick rejält fort på Åttbölevägen i Finström i lördags. Vintersprinten 2011 avgjordes och tio bilar ställde sig på startlinjen. Även en hel del publik trotsade kylan och följde tävlingen från sidan av vägen.

Solen sken och på gradstocken kunde man utläsa ganska många minusgrader. En perfekt vinterdag var det när Vintersprinten 2011 kördes på Åttbölevägen i Finström. Tyvärr blev det lite manfall på deltagarsidan men de som körde tog i för fulla muggar.
– Det var en del svenskar som skulle deltagit men som inte fick ordning på sina bilar och därför har vi bara tio startande. Det var länge sedan det kördes rally på vintern på Åland så det tar säkert ett tag innan man får igång det igen, säger tävlingsledaren Uffe Nyman.
I en av bilarna sitter föraren Simon Karlsson och kartläsaren Mathias Hendersson.
– Det är första gången vi kör själva men vi har alltid varit intresserade av bilar och tycker om när det går snabbt, säger Karlsson.
Hendersson berättar att det är ett bra sätt att rensa tankarna på.
– Här ute på banan finns det bara en sak att tänka på och det rensar skallen rätt bra, säger Hendersson strax innan duon ska ut och köra det tredje av fyra försök.

Läs mer om Vintersprinten 2011 i måndagens Nya Åland.

I högerspalten hittar ni bildspel från Vintersprinten.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax