DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>HALVMARA Deltagarna kunde springa 21,1 kilometer (halvmaraton) eller 10,5 kilometer.

Från Facebook till Vestansundalopp

MOTION. Över femtio personer samlades för att springa Vestansundaloppet, ett halvmaraton som annonserades genom en grupp på Facebook. Trots kylan och blåsten lockade evenemanget fler deltagare än väntat.
På söndagen anordnades Vestansundaloppet för första gången någonsin. Löpdistanserna var 21,1 kilometer och 10,5 kilometer.

Robin Back tycker om att utmana sig själv.

– Jag ska springa 21,1 kilometer. Det är en ganska bra sträcka och känner mig passligt nervös. I slutet av loppet är man förbannad på sig själv för att man utsatte sig för det, men när man vaknar upp på morgonen så känns det bra.

Robert Lindholm är initiativtagaren och en av arrangörerna för Vestansundaloppet. Han fick idén till loppet när han joggade i Vestansunda.

– Jag springer mycket själv. När jag sprang på vägarna här så tänkte jag på att det är ganska lite trafik. Det är ett passligt ställe för ett lopp. Det krävs inte heller så mycket för att arrangera ett halvmaraton.

Robert Lindholm säger att han är nöjd med uppslutningen.

– Över femtio personer kom till loppet, så vi är väldigt nöjda.

Läs mer i dagens Nya Åland.