DELA

Fotboll och teknik i fokus fram till jul

FOTBOLL. IFK:s tränare Pekka Lyyski tänker inte pressa sina mannar med bara tung fysträning i december. I stället är det fotboll och teknik som står i fokus.
IFK tränade två gånger under gårdagen, de två första träningarna efter uppehållet. Nu kör man på fram till den 21 eller 22 december, sedan tar man julledigt och den 3 januari drar försäsongsträningen i gång ordentligt.
– Det blir inga konstiga saker nu i december. Det blir lite kortare träningar och fotboll och teknik står hela tiden i fokus, säger Lyyski.
Flera i spelartruppen ansluter först i januari.
– IFK har ju traditionellt inte besvärat de spelare som hör hemma längre bort än i Norden. Så Ermin Gadzo, Josh Wicks, Mason Trafford och Amos Ekhalie ansluter först i januari, säger Lyyski.
Nyförvärvet Patrick Byskata tränar inte heller med IFK under december. Nya assisterande tränarna Peter Lundberg och Stefan Strömborg ansluter också först i januari.
Blir det spännande för dig med nya kollegor?
– Jag tar det med lugn och ro. Det är ju killar jag själv varit med och plockat så de är ju inga överraskningar. Jag har varit med så länge att jag behåller lugnet. Nu fokuserar jag bara på att vi ska komma igång här i december, säger Lyyski. (ml)