DELA

Förlust för Våsc i premiären

INNEBANDY. Våsc åkte på en ordentlig premiärsmäll mot SBT Aakkerit hemma i Baltichallen i lördagskväll.
– Storstryk skulle jag inte säga att vi fick, vi har förlorat med mer, säger Våsc tränare Johan de Mander efter matchen som slutade 0–8.
Ett väldigt ungt seniorlag ställde upp mot ett motstånd som såg både tyngre och hårdare ut. Från hemmalagets sida kändes det nervöst och trevande direkt från matchstart. Första perioden var ganska tillknäppt från båda hållen men stundvis blev Våsc helt överkörda. Gästerna bjöds på ytor och Våsc fick jaga boll.
– Vi spelade inte riktigt som vi brukar, det blev lite bättre i slutet av tredje perioden, förklarar de Mander.

Klasskillnad
Försvarsspelet kom inte riktigt igång och många mål kom från kanterna. Vissa såg inte helt otagbara ut. Och förmågan att göra egna mål saknades.
Den stora skillnaden mellan lagen var fysik och erfarenhet. Men förhoppningsvis har Våsc stor utvecklingspotential med en så ung trupp.
– Fördelen med unga spelare är att de är träningsvilliga. Det är mycket folk på träningarna och vi har ju inte spelat så många matcher ihop, säger de Mander.
En av de unga spelarna som utmärkte sig var Tobias Sjöblom. Han höll med om att det saknas en del erfarenhet.
– Vi är lite för lätta i kroppen men kommer vinna på att vi är uthålliga, säger han optimistiskt.

Förväntansfull framtid
Målsättningen för säsongen är enligt de Mander att hänga kvar i trean.
– Vi måste bara bli snabbare på att kliva på och inte ge motståndarna så mycket tid. Vi kommer komma in i det. Nu gäller det att se framåt och vara positiv, säger han.
Nästa match är 10 oktober borta mot Flames.

PIA NORRMÈN