DELA

Food n Joy vill ordna ”Fotbolls-VM för alla”

FOTBOLL. I sommar kan Torget i Mariehamn förvandlas till en fotbollsstadion där besökaren får följa VM-matcherna i Sydafrika direkt på storbildsskärm.
Food ’n’ Joy har anhållit om att få disponera Torget avgiftsfritt under två veckor i juli och i morgon tar stadsstyrelsen beslut i ärendet.
Efter de lyckade öspelen i somras har Marika Sundqvist, Stig Grönlund, Michael Björklund och Björn Ekstrand i företaget Food ’n’ Joy funderat på hur man skulle kunna jobba vidare med ett evenemang som kunde bevara öspelsandan på bästa sätt.
Nu har kollegerna tagit fram en evenemangsidé som de kallar ”Fotbolls-VM för alla”.
– I korthet vill vi bygga upp en liten fotbollsstadion på Torget där alla fotbollsintresserade, såväl ålänningar som gästande besökare, skall kunna samlas för att se på matcherna tillsammans, skriver Marika Sundqvist i den anhållan företaget nu lämnat in till staden.
Food ’n’ Joy anhåller om att få disponera Torget hyresfritt under de två första veckorna i juli, det vill säga under den tid då VM avgörs.
– Vi siktar på att visa kvartsfinalerna, semifinalen och finalen. Den första kvartsfinalen går den 2 juli och finalen går lördagen den 11 juli, skriver Sundqvist och tillägger:
– Sändningstiderna är synnerligen gynnsamma för oss på Åland – det är nämligen ingen tidsskillnad som behöver tas i beaktande.


Artister och mat
Förutom att visa VM-matcherna vill Food ’n’ Joy också fylla evenemanget med olika uppträdanden och artister.
– Vi kommer inte att konkurrera med Rockoff i det avseendet utan jobbar i andra tankebanor. Ett spår vi jobbar med är till exempel ”Allsång på Torget” med Lasse Berghagen, berättar Sundqvist.
Mat och dryck spelar en stor roll för evenemanget och Food ’n’ Joy menar att de efter öspelen har mer kunskap av vilken sorts mat som uppskattades av besökarna.
– Så vi kommer att vidareutveckla det konceptet. Givetvis kommer menyn också att bli lite sportinspirerad! Vi kommer också att hålla kvar konceptet med kaffe- och glassbar för den som inte vill äta en full måltid.


Krockar inte
Food ’n’ Joy poängterar att deras evenemang ligger bra till tidsmässigt då det varken krockar med Sjödagarna eller Rockoff.
Nu hoppas man bara att stadsstyrelsen godkänner anhållan så att företaget får disponera Torget hyresfritt. Ärendet tas upp i morgon.MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax