DELA
Foto: Jonas EdsvikMikael Donning.

”Två tuffa bortamatcher”

Hallå där Mikael Donning, lagkapten i Jomala IK som kan säkra seriesegern i volleybollens vårettan i helgen om laget tar minst två poäng på två matcher.
– Vi siktar på det i alla fall. Vi kan spela ganska avslappnat och utan press eftersom det redan är klart att vi inte kan åka ur.

Ni har slagit båda lagen ni möter i helgen – tabelltrean Örebro borta på lördag och fyran Gotland i Visby på söndag – tidigare i år. Hur ser du på motståndet?

– Det är två tuffa bortamatcher. Örebro hade två av sina bästa spelare borta när de spelade mot oss förra gången och har ett helt annat lag på hemmaplan. Och Gotland borta är alltid tufft, särskilt med en resa i benen och match tidigt på söndag förmiddag.

Hur ser resschemat ut?

– Vi åker till Örebro redan på fredag och bor på hotell. Efter matchen på lördag tar vi bilen och ställer den på Bromma flygplats och åker vidare ner till Nynäshamn och tar färjan över till Visby på lördag kväll. Matchen mot Gotland ska spelas klockan elva (svensk tid) på söndag, men eventuellt blir den så tidigt som 9.30. Efter matchen flyger vi till Bromma och tar bilen till sista färjan hem. Med tanke på att man tappar en timmes sömn på sommartiden i helgen låter det inte som någon drömuppladdning (skratt).

På tal om långa resor. Till nästa säsong görs Superettan om till division I med en annan geografisk indelning än tidigare. Hur ser du på det?

– Jag tror att det blir bra med fler lag och en längre serie. Som det har varit nu har vi mött samma lag ganska ofta. Det blir lite längre resor i division I, men jag tror att det är bra med något nytt.

JIK:s damlag säkrade seriesegern i vårettan förra helgen. Vilka av er har imponerat mest den här säsongen?

– Jag måste säga att damerna har övertygat mer än vad vi har gjort. Vi blandar briljant spel med mycket skräp, medan damerna är mer jämna i sitt spel. Men sett över hela säsongen är den ju väldigt positiv för klubben.