Fem simmedaljer på SFI-mästerskapen

SIMNING. Elva åländska simmare deltog i SFI-mästerskapen i Hyvinge i helgen och fem medaljer bärgades. Dessutom satte flera av simmarna nya personliga rekord.
Hyvinge stod som värd vid helgens SFI-mästerskap och de elva åländska simmarna kom hem med fem medaljer. Julia Thurin tog guld på 100 meter fritt och simmade hem ett silver på 200 meter medley.
– Frisimmet var bra medan medleyloppet var mindre bra trots silvret. Loppet före satt lite i kroppen, säger tränaren Kjell Hansen som även nämner Thurins prestation på 400 meter frisim där hon slog ett 33 år gammalt åldersklassrekord.
Erica Granesäter vann 200 meter fjäril för damer. Med 50 meter kvar låg hon efter men simmade ikapp och förbi på sista sträckan.
– Det var riktigt starkt av henne, säger Hansen.
Gustav Carlsson simmade hem två silvermedaljer. En på 50 meter frisim och den andra på 200 meter frisim.
– Medaljen i det korta loppet var lite överraskande men han simmade bra. I 200 metersloppet ledde han med 50 kvar men tappade till andra plats, säger Hansen.
Simtränaren framhåller alla de åländska simmarna under helgens tävlingar. Mängder av personliga rekord slogs.
Frans Manelius simmade till sig en plats i junior-FM på 200 meter frisim. Han var även nära på 1.500 meter fritt. Janina Myllykoski satte personligt rekord på alla sträckor. Hon gick in med rätt inställning och satsade allt trots ett tufft schema. Det gav resultat.