DELA

En MMA-seger på fyra försök

KAMPSPORT. Fyra åländska MMA-utövare tävlade i helgen i Stockholm. Lucas Wideman var den enda av dem som lyckades ta hem en seger.
– Lucas hade kontroll matchen igenom och vann på poäng, säger Markus Sundman.
I helgen avgjordes Shoot challenge i Stockholm, en tävling i kampsporten MMA (Mixed martial arts). Fyra ålänningar deltog och en av dem reste hem med en seger. Lucas Wideman vann över Oskar Widman.
– Det var mycket kamp på marken i den matchen. Lucas hade kontroll och fick med sig alla domarpoäng och vann med 3–0, säger Markus Sundman som var med under tävlingen som ledare.
För de övriga ålänningarna slutade de dock med förlust. Johannes Friberg gick en riktigt hård kamp mot Alexander Nilsson.
– Det var kvällens hårdaste fight. Johannes stod upp bra men gjorde ett misstag och fick ett slag emot sig så att domaren bröt. Domarna bryter ganska tidigt på den här nivå så att det inte ska bli några skador, säger Sundman.
Rikard Snällström (bilden) gick en match mot Robert Päkkilä som liknade en brottningsmatch.
– De hamnade ner på mattan fort och stannade där hela matchen. Rikards motståndare dominerade lite mera och vann på poäng.
Även Jonas Pensar fick se sig slagen. Efter 3.58 in i den fem minuter långa matchen mot Karl Albrektsson fick han ge upp.
– Han mötte en riktigt duktig motståndare och de hamnade ner på mattan där Albrektsson fick in ett armlås på Jonas och han fick klappa ut sig, säger Sundman.
Friberg, Snällström och Pensar tävlar för åländska Sea Wolf MMA medan Wideman representerar Göteborgsbaserade Gladius MMA.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax