En av var för NGD

INNEBANDY. Tabellfyran BK NGD inledde lördagens matchande i Baltichallen med att ta en ytterst viktig seger mot femman SBS Wirmo.

Segersiffrorna skrevs till 4–2 efter att Mikaela Lindholm (2), Vilma Rajalin och Fanny Boman svarat för hemmalagets mål. NGD och Wirmo stod inför mötet på samma poäng, och segern hjälpte åländskorna att hålla sig på rätt sida playoff-strecket i tabellen (de fyra främsta lagen i tabellen får kvala uppåt efter grundseriens slut).

I omgångens andra match blev det som väntat tuffare för NGD som stötte på serieledande FBC Loisto. Mycket riktigt blev det också förlust för hemmalaget, 3–5, där NGD:s mål gjordes av Mikaela Lindholm, Mathilda Sjövall och Anna Andersson.

– Loisto är otroligt rörliga, och vi blev kanske lite ivriga i vår höga press. När de spelade sig ur den så fick de ett övertag på oss i sina anfall. Vi tappade matchen i första perioden när vi låg under med 1–3. Men vi blev bättre matchen igenom och kunde vinna sista perioden åtminstone, säger Hildén om slutakten som NGD vann med 2–1.

NGD är kvar på fjärde plats i tabellen med tio poäng efter lika många matcher. Nästa serieomgång spelas i Baltichallen den 16 januari mot bottenlaget RunU och toppditot AFC Campus.