DELA

Emma Liljegren nobbade Hammarby

FOTBOLL. Emma Liljegren nobbade allsvenska Hammarby IF tidigare i år och nu öppnar hon för en fortsättning på fotbollskarriären i IFK Mariehamn.
– Jag har känt ett sug efter fotbollen så jag tänker fara upp och testa med IFK, så får vi se vad det blir, säger Liljegren på måndagseftermiddagen.
IFK Mariehamns damer annonserade igår att tre intressanta spelare skulle dyka upp på måndagens träning. Det handlade om Emma Liljegren och Ing-Marie ”Mimmi” Holmberg. Enligt uppgifter till Nya Åland var den tredje spelaren Sarah Engblom.

Tre spelare som skulle innebära rejäla förstärkningar för det unga division tre-laget. Liljegren, som bröt sitt kontrakt med Åland United i januari, har funderat över sin fotbollsframtid och nu har suget kommit tillbaka.
– Jag har saknat fotbollen och känner ett sug efter den igen. Jag ska upp och testa med IFK och så får vi se vad det blir. Det kanske inte alls är så roligt som jag föreställt mig att det ska vara. Vi får se efter hur det känns. Nivån är naturligtvis lägre i division tre så det gäller att gå in med rätt inställning, säger den förre ÅU-mittfältaren.

Ganska snabbt efter att det stod klart att Liljegren inte skulle spela med ÅU hörde intressenter av sig från Damallsvenskan.
– Hammarby hörde av sig och ville ha mig, men jag tackade nej. Dels så kom det lite snabbt på efter det här med ÅU och dels så vill jag nog inte flytta från Åland, säger Emma, som nu alltså kan tänka sig att fortsätta fotbollskarriären i IFK Mariehamn.

Läs mer i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax