DELA

Daja snart spelklar igen

FOTBOLL. Daniel ”Daja” Sjölund är snart redo att representera sitt Djurgårdens IF igen. Efter ha gått skadad ända sedan i höstas räknar han med att vara klar för spel igen inom de närmaste veckorna.
Daniel Sjölund ser fram emot att snart på spela fotboll på riktigt igen. Efter att inte ha spelat allsvensk fotboll på nästan ett år börjar det så småningom bli dags för comeback.
– Jag är så klart otroligt glad över att få vara ute på plan. Samtidigt måste jag vara lite försiktig så att jag kan vara med resten av säsongen. I spel finns det risker och man kan inte kontrollera det själv på samma sätt, men än så länge har det gått bra.
Matchformen är nära, enligt Sjölund.
– Jag är frisk nog för att spela men det handlar om att stega i ett lagom tempo. Jag hoppar över matchen på söndag för att komma in i normal fotbollsträning, men kanske att jag spelar matchen efter det. Jag kör mycket passningsövningar och avslut och så där men nu gäller det att få upp konditionen


Opererad
I helgen startar Allsvenskan igen efter EM-uppehållet.
Vad har du gjort under uppehållet?
– Jag opererade mig i slutet av maj och började träna igen för tre, fyra veckor sedan. Då låg betoning på fysen medan det nu mer och mer slår om till fotboll.
Vilken är din personliga målsättning inför hösten?
– Först och främst att komma i form, få tillbaka fotbollskonditionen och orka spela matcher. Annars vill jag inte sätt upp så många mål förutom att komma in i startelvan förstås.
Ni ligger på tionde plats i tabellen just nu. Hur ser du tillbaka på vårsäsongen?
– Klubben har satt upp som sitt mål att komma bland de tio bästa. Men som spelare och lag har man alltid förhoppningen att ta sig högre upp. För oss är det stor skillnad på vår- och höstsäsongen. I våras var det dåliga planer vilket inte gynnar ett offensivt lag som Djurgården. På hösten däremot när planerna är bättre är det enklare för oss att prestera bra.

Maria Nykvist/Martin Portin

sport@nyan.ax