DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>HÖG PRESS Maja Lindqvist säger att de kommer att behöva vara på tårna i hela matchen mot Honka i morgon.

Chans till revansch för ÅU

Åland United ska resa sig igen efter mardrömmen i Myrbacka förra helgen när åländskorna förlorade med 7–0 mot regerande mästarna PK-35. Nu ställs försvaret istället inför en av ligans mest sevärda spelare, Ria Öling.
Åland United har chans till revansch i dubbel bemärkelse i dagens match på WHA, även om tre spelare saknas till start. ÅU saknar Julia Tunturi, Kaisa Kotka och Olivia Mattsson till helgens match och tar emot TPS med bara 14 spelare.

Senast Åland United mötte TPS slutade det med en Åbovinst med 10–0 och enligt sportchef Mikael Virta är det en lysande chans att ta revansch och också passera dem i tabellen.

TPS ligger på tredjeplats i ligan bakom suveräna PK-35 och bara en poäng bakom ligatvåan HJK.

Åbolagets stjärnspelare är också en av ligans mest sevärda spelare. Ria Öling spelar som släpande forward och har gjort fem mål hittills i år. Hon får dock se sig passerad av unga Jutta Rantala som hunnit med sex på de inledande sju matcherna.

Enligt sportchef Virta är lördagens match synnerligen viktig för att ÅU ska hitta tillbaka till sitt spel igen.

– Åland United ska finna sin kurs, som egentligen inte varit fel, men vi har stött på några isberg som gjort att vi behövt svänga och gå olika vägar, skriver Virta i ett pressmeddelande.

(jo)