DELA

Andersson lämnar United

FOTBOLL. Åland Uniteds försvarare Julia Andersson har gjort sin sista match för säsongen. Nu fortsätter hon istället sin karriär i Linköping där hon ska börja plugga pedagogik.
– Det känns inte speciellt roligt att lämna men samtidigt har jag inte fått så mycket speltid och någon gång måste man gå vidare, säger hon.
Det har bara blivit fyra matcher för Julia Andersson,18, med Åland United i år. Tuff konkurrens från en stabil backlinje har gjort att Andersson allt som oftast tvingats stå utanför startelvan.
Nu väljer hon att lämna klubben och istället flytta till Linköping där hon ska studera pedagogik en termin. Hur det blir med den fortsatta fotbollskarriären är ännu inte klart.
– Jag håller på och söker efter en klubb men ingenting är färdigt. Jag har hört med två klubbar och de har svarat att jag kan komma och provträna. Men något mer har jag inte hört, säger Andersson
Vad är det för klubbar?
– Det är inte Allsvenskan, men där under, säger hon.


En termin
Och mer än så vill Andersson inte säga i nuläget. Men hon vill gärna fortsätta sin karriär i en ny klubb även om framtidsplanerna just nu är något osäkra.
– Jag vill fortsätta spela så länge det är roligt och så länge som jag utvecklas. Sedan får vi se vart det bär.
Än så länge är det bara inplanerat en termins studier.
– Sedan vet jag inte riktigt vad som kommer att hända. Kanske spelar jag med United nästa år men tränar i Sverige under skolterminen. Men jag vet inte, säger Andersson.


Kanske United igen
Så det kan mycket väl bli United igen?
– Njae, det beror väl lite på hur det ser ut med spelare, tränare och hela den biten.
Vad tror du nu om fortsättningen för Åland United?
– Jag hoppas förstås att de fortsätter att vinna och kapaciteten finns i laget. Startelvan är fortfarande kvar och jag tror nog de har kapacitet att vinna hela ligan. Men det gäller att inte ta någonting för givet, men det tror jag inte att de gör för de är så pass professionella.

johan.larsson@nyan.ax