DELA

Åländska skyttar tävlade i Åbo

SKYTTE. ÅSSF hade flera skyttar på plats i Åbo när Kuppisspelen i luftgevär och luftpistol ordnades i helgen. Det blev blandade framgångar för ålänningarna.
På lördagen avgjordes herr- och damklasserna i luftgevär. Henri Häkkinen vann herrklassen på 696,8 poäng och bäste ålänning var Andreas Virtanen som blev femma på 690 poäng. Av dem sköt han 588 i grundomgången och 102 i finalen.
– Då var jag nöjd, det var en bra prestation både i grundomgången och finalen, säger Virtanen.
Under söndagen tävlade han i 24-årsklassen där han blev trea efter att ha skjutit 581 poäng i grundomgången och 99 i finalen.
– Det gick helt klart sämre än i går. Jag var nöjd med placeringen men inte med resultatet. Det brukar alltid gå bättre första dagen för mig, när jag väl har laddat upp en gång är det svårt att ladda om till andra dagen, säger han.

Två lagguld
I damklassen var Elin Liewendahl bästa ålänning. Hon blev 17:e på 384 poäng. I 20-årsklassen som hon tävlade i på söndagen blev hon sjua med 389 poäng i grundomgången och 98 poäng i finalen.
– Jag är nöjd med det resultatet. Sedan jag fick nytt gevär har jag pausat ganska mycket när jag skjutit, men nu flöt det på bra, säger Liewendahl.
Bästa åländska placeringen individuellt under helgen tog Maria Liewendahl i 16-årsklassen. Där blev hon tvåa på 383 poäng vilket också var nytt personligt rekord för henne.
Pistolskytten Cecilia Lund blev tog sig till final i sin klass och där blev hon åtta.
Noterbart är också att Andreas Virtanen, Tom Mattsson och Mathias Nordberg tog lagguld i 24-årsklassen, Elin Liewendahl, Kristina Nordlund och Maria Liewendahl tog lagguld i damklassen under lördagen och att systrarna Liewendahl och Elin Abrahamsson tog ett lagsilver i D18-klassen.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax