DELA
Foto: PRIVATPALLPLATS Madelaine Wikström tog brons i Tammerfors.

Wikström på pallen i finsk debut

GYMNASTIK. Tio MGF-gymnaster ställde upp i en stortävling i Tammerfors i helgen.

Bland dem Madelaine Wikström – som fick kliva upp på pallen i sin tävlingsdebut i Finland.
MGF hade tävlande i klasserna B, C och D i den nationella tävlingen i Tammerfors i helgen. Motståndet var högklassigt med många av de främsta ungdomsgymnasterna i Finland på plats.

– Enbart i C-klassen var det 100 anmälda, så det var tufft motstånd. Egentligen var det bara Helsingforsregionen som saknades, men gymnaster från Rovaniemi, Tammerfors och Åbo var på plats och det innebär hög kvalité, säger Ylva Watkins som tillsammans med Sabina Mattsson coachade MGF:arna i helgen.

I den äldre B-klassen fick MGF en fullträff direkt när Madeleine Wikström tog brons i mångkampen i konkurrens med ett tjugotal andra gymnaster. Tävlingen var 10-åriga Wikströms första på den finska sidan.

– Jätteroligt för Madelaine. Det är alltid roligt med en ny tävling och jättekul att hon gör det så bra, säger Ylva Watkins.

MGF fick inga fler tävlande på pallen, men noterbart är Smilla Berglunds fina serier i den yngre C-klassen. Berglund nådde ”kategori 5”-poäng, vilket innebär snittpoäng nära 9 (där 10 är max) på varje redskap. Att Smilla Berglund trots det inte nådde en topp tio-placering säger något om den hårda konkurrensen.

Tävlar på hemmaplan

– Hon gjorde verkligen en strålande tävling. Att nå kategori 5 trots ett fall på bommen är starkt, säger Ylva Watkins.

Nora Karlsson nådde en topp tio-placering i D-klassen (yngre), och för Felicia Höstman och Julina Aldeborg innebar Tammeforstävlingen debut i C-klassammanhang.

Om ett par helger står Bollhalla värd för en nationell tävling för B-, C- och D-klasserna på lördag den 2 maj. På söndagen genomförs också en inofficiell testtävling för de äldre gymnasterna i klass E och F inför de alternativa Öspelen på Ynôs Mon i sommar.